onsdag 24 april 2024

"jorden runt på en vecka"

 För omk 13 år sen, kommer inte riktigt ihåg, kände sig mannen rätt sliten. 

Då kom helt plötsligt en ide upp i huvudet hos mig, vi reser jorden runt på en vecka 😀

Vi lever som om vi gör det på riktigt!  Mannen var med direkt på min ide. Vi talade om för familjen att nu flyger vi iväg, det var nu bara i nödfall de kunde ringa oss.  Vi letade fram alla kokböcker , häften, nätet, gick vi genom. På jakt efter den mat, efterrätter, drycker ,viner, frukter , bröd, musik,som varje land hade som sin specialitet. Vi ville besöka och äta oss genom så många länder som möjligt. Det här var jättekul! Sen skulle vi låtsas som om vi verkligen var i de länder vi valt ut. Vi har ett extra sovrum vi kallar hotellrummet, det passade perfekt, där skulle vi sova, göra det så hotell likt som det bara gick, med en liten chokladbit under kudden.  Små flaskor vin, godis, nötter.

Vi storhandlade allt det nya spännande, mycket vi aldrig hade smakat tidigare.  Vi var lika förväntansfulla som om vi skulle göra den här resan på riktigt, nästan alla fall.

För att hinna med så många länder som möjligt hade vi lunch i ett land och middag i ett annat land. 

Vi drack fruktdrinkar,  hade turen att vi hade hittat exotiska matvaror och frukt. Mat vi aldrig hade tänkt att få äta.

Vi hade tur, inget hände så vi hade ingen kontakt med någon, och varje dag var lika spännande och framförallt rolig.  😍

Nu känner jag mig sliten och trött i huvudet, orden hoppar, bokstäver likaså. En ny jorden runt på en vecka blir det inte, hur kul det än var.

Fast vi ska göra nåt besök då och då istället,  ta en fransk  dag tex.  Nåt vi gör redan nu är att ta en maträtt på måfå, gärna från nätet, låta det bli en överraskning , Den rätt som kommer upp, det väljer vi.

Bilden har inget med det här att göra. Men här har vi de två yngsta barnbarnen som ska sova över, (förra hösten)  De hade helt klart för sig vad de ville ha på kvällen på vår balkong.  Sen satt vi där där länge och  åt och framförallt pratade och hade kul. 💖


På bilden har inte allt kommit ut än 😉

Ha det fint!

KRAM 💟




måndag 22 april 2024

SELFIE om krogen

 en ny selfie från Klimakteriehäxan.. http://klimakteriehäxan.blogspot.com 

Ska handla om krogen.  Hjälp tänker jag, som var så pepp! Vi äter ju aldrig ute, varken på krogen, restaurang, pub.

Men kör på men på ett lite annat sätt.

1. Den rätten äter jag aldrig hemma men gärna på krogen.

Vi äter aldrig ute. Så det här blir en utmaning. Vi tar ibland hämtmat , mest kina och tai, men det har vi tröttnat på. Vi kör krog hemma istället med fullt med ljus. Vi tar upp en sida på måfå på nätet. Den rätt som kommer upp , den väljer vi. Det kan bli precis vad som helst. Sist blev det " Bakad fetaost med örter och oliver" , med gott bröd. Så det får bli svaret. 

2. Sån är jag som kroggäst

Skulle vara trevlig, men hade sett till att stället var rent och snyggt inan jag gick in.

3.  Den "importerade" maten är en favorit

Får nog välja en rätt vi har ätit hemma sen 90 talet.  alla älskar den.

Indonesisk  fläskfile!  som vi gör hemma i vår egen "krog"

4. Den "etniska" menyn upptäckte jag senast

Tycker om mat med cayennepeppar chiliflakes ingefära koriander.  Så det väljer vi gärna . Har sett massor med recept från det estniska köket, har inte läst din fråga fel ,-)) Vi har inte provat ännu, men tänker. De har ju helt annan mat. 

5. Favoritpizzan!

Det är sällan jag hittar en pizza i Sverige jag tycker om, sladdriga tunna.... Bästa pizzan i Italien, hade den varje dag! I södra Sverige har jag lyckats hitta en god. Men favoriten blir en pan pizza i Norge. En dolly dimples med bla räkor, så god! Vi gör våra egna nu.

6 Så tänker jag kring dricks

Tänker att den borde redan vara inbakad. Så slipper man tänka på det. Förr när vi var ute gav vi ju dricks. 

Det här blev mina svar, kunde ju inte svara som tänkt, men hoppas det är ok ändå.

Ha det fint alla som kikar in, kram! 



Farligt gott , läkarbesök avklarat till sist.

 Har nu hittat sockerfri vaniljglass och lakritspulver, har aldrig tänkt på det! Nu är ju lakrits inte så bra att äta ofta, nu har det just ...