fredag 19 april 2024

Vilken stil har jag, om jag nu har någon stil

 Vi är ju nästan aldrig ute......inte ens fikar. Men behövde skor. Är det nåt jag inte gillar i köpväg så är det att prova skor! Så tråkigt. Men de här hittade jag snabbt och de fick följa med hem, tog 5 minuter, passar mig utmätkt.


Tycker det är svårt att veta vad jag passar i. Blir alltid så hattigt när jag handlar, sen har jag feltänk också. " Den duger, jag är ju alltid ute med hundar" Så köper jag en billig tröja, jumper ja....

Det behöver ju inte vara dyrt, men det kan ju ändå få se lite fint ut.  Att färgen passar tex.  Men tanken kommer alltid upp " jag är ju bara ute med hundar" Det ska det ändras på nu har jag tänkt!

Förr klädde jag mig snyggt,  för att få lite inspiration som hjälp ska jag titta på skyltdockor, hitta nåt som jag gillar och köra stilen rakt av. Den här tanken flög in i huvudet nu när jag skriver. Jag måste ju börja någonstans. 

Tycker det är svårt att hitta vad som passar just  mig. Hur har ni andra det?



Allafall fikade vi ute, jag provade för första gången en matcha. Gott men lite för sött blev det efter halva , sen en smoothi. 

Nu får värmen komma, svinkallt är det.

Hoppas ni som kikar in här får en fin dag.

KRAM 



onsdag 17 april 2024

Farväl mamma

 


Det blev ett ljust vackert farväl för mamma. Hennes favoritblommor liljekonvaljer på kistan som doftade och det magiskt vackra blomsterhjärtat!

Vacker musik och den första låten " Låt mig få skänka dig en melodi " spelades så vackert på flygeln.

Fick med all den musik jag önskade, så trevlig präst som pratade så bra. 

Vi brukar ge till Operation Smile, så vi var tacksamma att så många hörsammade det. Många kom, många var kusiner jag inte satt på åratal. Så fint!

Efter ett så långt liv som mamma fick valde jag att fira hennes långa liv. med en ljus begravning. 

Sen gick vi alla vidare till ett väldigt trevligt ställe där vi åt och umgicks.

Så allt jag önskade för mamma den dagen slog in.  

Sorgligare var det förrgår när det var gravsättning. Då var bara mannen och jag närvarande, det var inte det men det var versen i annonsen som berörde mig då.   Om att lägga några rosor på graven..och slutar med " Och har du inga rosor så kom en stund ändå en liten stund att minnas och sedan sakta gå" Versen förkortad! Och där stod jag med några rosor, så den dagen hade kommit. 

Och mammas.....så länge jag kan minnas.  "Nu skiner solen, tra lall la la " Och det gjorde den!

Nu bevarar jag i minnet mest när hon bodde på hemmet och hojtade till högt av glädje varje gång jag kom.  Från långt håll hördes en förväntansfull glad röst  " Eva är du som kommer"  Och det var det. 

Ha det fint alla som kikar in hos mig.  Kram Primrose 💟


måndag 15 april 2024

SELFIE

 Klimakerie häxans selfie.  http://klimakteriehäxan.blogspot.com 

Glad att du fortsätter med din selfie!

Jag kör igång!

Den här gången handlar det om poliktik.

1 Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken?

Nej

2 Vilken aktuell fråga kan få dig i en politisk diskussion?

Oj det är många, vanliga människors rättigheter,   högersida tar allt, fattigare blir fattigare rikare blir rikare,  klyftorna blir större och större, det gör mig arg!   Säljer ut svenska tillgångar till utlandet.  Allt privatiseras.  Skola, sjukvård, äldreomsorg blir sämre, plus så mycket mer som jag blir arg över.

3 Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val?

Nej, för jag tycker de är så lika, det finns bara högerpartier enligt mig. När jag var ung, då var det socialdemokraterna, men nu har de gått så mycket åt höger. Vänstern ja. Jag tycker politiker ska vara raka och hålla sig till den sida partiet tillhör. Men så är det inte nu.

4.  Läser du tidningarnas ledarsidor?

Ja

5 Kan du nämna en politiker, död eller levande som du saknar i dagens debatt?

Helt klart Palme

6 Kommer du att rösta i valet till EU- parlamentet som hålls 9 juni?

Nej .

Det här var mina svar. 

Kram  och ha en fin dag  😉


söndag 14 april 2024

Har flyttat hit!

 Hej, nu är jag här 😊

Har ju bloggat så många år, men att skapa en ny blogg var inte det lättaste, antingen var jag för spänd. för det var ju inte svårt. Men ändå krånglade jag till det.

Helt oroväckande mycket 😀

Har bytt bloggnamn.  Lätt val, för jag har tänkt att skriver jag någonsin en bok om hundar, så ska den heta " Liten herre i brun kostym" 💖  Vi hade en liten brun hund, en glad kille, som var intresserad av allt. Älskade campinglivet och att kolla in de stora båtarna som kom in till Geiranger!

Han såg ut precis som en liten herre i brun kostym.

Nu får våren sätta fart tycker jag. Har hjälpt till, tog in några kvistar som nu grönskar så fint på köksbordet, lite spretigt, men vad gör det, grönt är det.

Det här blir mitt första inlägg här inne. Känns lite konstigt, jag var så hemtam och mådde så bra på min förra blogg.  Det känns som en riktig flytt,  😐

En fin söndag hoppas jag ni får.

Kram 💟

och hoppas ni hittar hit förstås! 👍





Farligt gott , läkarbesök avklarat till sist.

 Har nu hittat sockerfri vaniljglass och lakritspulver, har aldrig tänkt på det! Nu är ju lakrits inte så bra att äta ofta, nu har det just ...