torsdag 16 maj 2024

Farligt gott , läkarbesök avklarat till sist.

 Har nu hittat sockerfri vaniljglass och lakritspulver, har aldrig tänkt på det!

Nu är ju lakrits inte så bra att äta ofta, nu har det just blivit lite väl ofta, så jag får skärpa mig.

Farligt gott, och jag skopar gärna upp mer än en portion .


När glassen smält lite , rör jag om, häller i mer lakritspulver 😉

Första dagen på balkongen.💖

En av mammas dukar, då blir jag så här....åh jag får inte spilla....så det är bättre att jag lägger på en gammal skruttduk.  Den fina fick ligga på, men  på nåt sätt så spillar jag rätt ofta. 

Efter mammografin förra året var jag ju så nervös innan jag fick svar, det var i oktober, i slutet av januari hade de skickat en remiss till min husläkare, dit jag aldrig går, inget akut stod det, men jag skulle beställa tid inom 3 månader. Då blev jag ju himla nervös, och undrade varför? Nu är inte jag en som tänker att ok, jag beställer tid med en gång, så får jag det ur världen. Nejdå jag drar på det, sen är det väntetid. Så jag gick i förra veckan. Det gällde benskörhet,  det hade precis börjat ytterst lite.  Så jag behöver ingen medicin mot det. . Jag har ju fått utslag i ansiktet av en medicin jag har, så där sitter jag och har röda utslag i ansiktet och är så nervös för besöket att jag glömmer ta upp utslagen ! Nu får det vara, det går kanske över nån gång. 

Jag fick lämna två prover, vilket jag har lite fobi för. alltså själv svaret!....Fick svar idag att de var bra, men att mitt kalcium var precis över gränsen, så nytt prov om två månader på det.  Allt som rör läkare gör mig väldigt osäker.  För att utesluta bakomliggande sjukdom sa han. Ja de orden suger ju sig fast. 

Äldsta dottern förstår inte alls hur jag kan bli så orolig för allt med läkare.  Nej men nu är jag sån bara. Jag vet inte varför!  Tänker på en vän som sa, man går till läkare av en orsak, och kommer ut med nåt mycket värre.  

Ja lite som rör sig i huvudet på mig, denna sköna Majdag. När jag läser mitt inlägg ser jag hur stolpigt jag skriver, men mannen har varit dålig i 1 år, och har nu fått hjärtproblem så hjärnan vill inte samarbeta.

Ha det fint! KRAM 💙


måndag 13 maj 2024

Selfien om köket

Klimakterie häxans selfie!  http://klimakteriehäxan.blogspot.com      

1. Den kryddan ( förutom salt och peppar) använder jag ofta.

Oregano, vitlök,  gurkmeja men den tar jag i en mugg vällning varje morgon. 

2.  Den kokboken rådfrågar jag ofta:

Det blir väl Google, men det blir om vi ska lotta fram nya rätter, annars svänger vi ihop det som finns hemma, eller känner för utan nån bok.

3 Den köksprylen är jag glad att jag har:

Det är absolut mixern, en stor! Utan den skulle det bli krångligt för mig.  Grannarna är kanske  inte lika glada, så vi ser till att den får jobba före kl !9. den för ett himla oväsen!

4 Den köksprylen använder jag så sällan att jag borde göra mig av med den.

Den har redan åkt ut, glassmaskinen, tror vi använde den två gånger,  kanske står våffeljärnet på tur, den får nog stanna ett tag till, men den använder vi väldigt sällan.

5. Det är viktigt för trivseln i mitt kök:

Vi tänder massor av ljus, jag målar mycket så i köket är det fullt av mina målningar, mannen låter mig hållas ,-) Det ger en färgklick! Det blå golvet.  Det ger en varm känsla.

6. Den prylen gör mitt kök speciellt:

Det får bli köksbordet! Vi har haft bordet i så många år, det är skaft här och där. Slitet och brunt,  Bordet bevarar våra hemligheter, sett och hört allt. Där satt barnen och kladdade, barnbarnen likaså. Släktmiddagar.  Där målar jag. En till pryl som är viktig, farfars lampa över köksbordet, så vacker,  han var en skicklig stenhuggare.

SELFIE om roliga timmen

 klimakteriehäxans selfie   http://klimakeriehäxan.blogspot.com  om roliga timmen 1: När det var "roliga timme" i klassen i skolan...