måndag 6 maj 2024

SELFIE om jobb

 En ny selfie från klimateriehäxan. http://klimakteriehäxan.blogspot.com

1. Hur tidigt i livet visste du vad du ville bli?

Visst hade jag drömmar, men hade ingen aning faktiskt .

2. Fanns det en förebild som påverkade ditt yrkesval?

En kusin jobbade i affär, det tyckte jag såg jättekul ut.

3. Har du fått sparken någon gång?

Nej

4. Hur ofta har du bytt jobb?

Ja det blir några gånger, jag gifte mig och flyttade utomlands.

5. Skulle du välja samma yrke igen?

Skinnaffär var jättekul,  så gärna det. Där älskade jag att jobba, en varm dag drog chefen sticka om vem av oss som skulle få ledigt, vi hade precis kommit dit. Jag vann!  Chefen var så glad att hon hade gjort den här överraskningen.  Så jag ville inte tala om att jag mycket hellre hade velat stanna kvar och jobba ,-)   Ett hem för svårt sjuka, jag trives bra, men det skulle jag inte välja igen. Där jobbade jag som längst. Men tar hem svåra saker, Att se så mycket lidande, vissa klarar av att stänga av. men det har jag svårare för.  En liten tid i en chokladfabrik, stressigt men helt ok, och gott ,-) Vi fick köpa billigt! Noga koll på att vi inte åt! Dagis också en tid , alltid kul med barn ,-)

6. Skulle du rekommendrea unga att gå i dina fotspår.

Nej det skulle jag inte,  viktigt att gå efter egna drömmar och förhoppningar. 

Tack för ännu en selfie klimakteriehäxan. 

14 kommentarer:

  1. affär har man ju lekt, kul, föräldrarna hade, fick ju jobba där. Jobbat en del med gamla, som ung och även på natten när barnen små.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att leka affär som barn. Jag lekte ofta lärare . Jättekul att ju jag tyckt om mina föräldrar haft en affär som jag kunde fått jobba i ,-) Kvällsjobb har jag haft, men aldrig nattjobb. Hoppas du har läst att jag kan inte kommentera hos dig, kommer upp en lapp som täcker en del av sidan!
      Ha det fint. ,-)

      Radera
  2. nej, unga ska göra sina egna spår, så klart. viktigt och svårt att arbeta med svårt sjuka. så klart svårt att koppla av somliga öden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är viktigt jobb, men otroligt svårt , fotvårdsspecialist hade jag nog velat bli, men kom på det för sent. Ha det fint. Primrose

      Radera
  3. Chokladfabrik, det låter toppen. Fast hade nog varit lite "farligt" för mej, som är storvuxen från början.
    Träffade du din man i England, eller träffade du honom på någon annan plats i världen? Vågat att flytta utomlands! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. chokladfabrik, toppen, stressigt till tusen, knappt nån rast. men kul! Ja vi träffades på båten mellan våra länder,när vi skulle hem från vår semester och han skulle med sin familj hit på deras semester. ,-) KRAM o ha det fint!

      Radera
  4. Du har verkligen provat på olika saker, så spännande! Jag brukade jobba i min pappas affär alla skollov, jag tyckte det var jättekul att stå bakom disken. Vi hade "diversehandel".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att du tyckte det var kul, det hade varit en dröm för mig om mina föräldrar hade haft en affär ,-) ha det fint! Primrose

      Radera
  5. Barn har många drömmar om vad de vill bli men jag tror att det ändrar sig flera gånger under resans gång. Själv ville jag bli skådespelare men det blev jag inte. Vår äldsta dotter visste tidigt att hon ville bli journalist och så blev det också. Oavsett vad man väljer är det i alla fall viktigt att följa sina egna drömmar och inte andras.
    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja egna drömmar ska det vara ,-)
      Skådespelare skulle ju vatit kur spännande som helst ,-) Du kunde börjat som statist, ,-)
      Ditt jobb lärare är ju väldigt viktigt och intressant, min man har ju jobbat som lärare hela sitt yrkesliv, och verkligen gillat det.
      Han visste precis som din dotter tidigt vad han ville bli ,-)
      Ha det fint. Kram ,-)

      Radera
  6. Jag skulle nog också ha svårt att stänga av... skulle antagligen gå igenom vissa saker som hänt... när man har med människor att göra. Har man räckt till skulle vara min fråga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja räckte till gjorde jag. Det vet jag. Men att se ångestfyllda ögon, dödssjuka och i många fall med mycket kämpande innan, sen ta hand om och ofta vara med till slutet. De finns de som lämnar allt när de kommer hem. Men det var svårt måmga gånger.
      Ha det fint. Primrose

      Radera
  7. Skuttet mellan att jobba med svårt sjuka till chokladfabrik låter stort! Men egentligen handlar serviceyrket och omvårdnadsyrket mer om hur man behandlar människor än vilken bransch man är i . Jag har klara drömmar om vad jag vill bli....i mitt nästa liv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ta hand om ångestfyllda var det sista jobb jag hade. Ångest dör och mycket lidande hade jag svårt att lämna kvar på jobbet. Me trivdes annars bra. Drömjobb har jag svårt att hitta, hittar inte på något i nästa liv heller, ,-)
      Ha det fint Primrose

      Radera

Farligt gott , läkarbesök avklarat till sist.

 Har nu hittat sockerfri vaniljglass och lakritspulver, har aldrig tänkt på det! Nu är ju lakrits inte så bra att äta ofta, nu har det just ...